maandag 31 juli 2017

Opruiming bomen

Nu het augustus is en er langzaam maar zeker weer nieuwe planten van de nieuwe oogst binnenkomen, is het binnenkort tijd om de planten uit te gaan verkopen die al te lang op ons tuincentrum staan.
Omdat de verkopen dit jaar geweldig zijn verlopen, het is duidelijk te merken dat er meer tuinplanten verkocht worden, zal er niet zo heel veel uit te verkopen zijn, maar we willen wel alvast een grote opruiming houden in de echte bomen.
Vanaf deze week zijn alle bomen in onze bomenhoek die voorzien zijn van een rood met wit lint, te koop voor een klein prijsje.
Er zit van alles tussen, een bolmetasequioa, een japanse notenboom, diverse bolbomen, diverse sierappels, gouden regens en nog veel meer.
Het zijn de laatste, dus niet altijd moeders mooiste, maar met de juiste zorg groeien ze toch uit tot mooie planten.
Vergeet niet een aanhangwagen mee te nemen of een flinke auto, want deze sterk afgeprijsde bomen worden niet thuisbezorgd.
Mocht je interesse hebben, wacht dan niet te lang, want op is natuurlijk op.
Tegels eruit, mooie planten erin.
Ik had het er net over dat we merken dat er weer meer buitenplanten verkocht worden. Veel mensen zeggen dat ze een deel van hun grotendeels betegelde of met grind bedekte tuinen willen beplanten.
Daar zijn wij als tuinplantenadviseurs natuurlijk erg blij mee.
Het besef dat de natuur in onze tuinen begint en dat we met al onze tuinen een belangrijk stuk natuur in handen hebben begint bij ons allen binnen te dringen.
Ook het feit dat grond en planten veel regenwater kunnen opnemen dat anders via de tegels in onze overbelaste riolen zou belanden zal meehelpen aan het “tegel eruit, plant erin” effect.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten