dinsdag 4 december 2018

Kerstbomen

Ze zijn er weer!
Aan dat soort mijlpalen, als ik het zo mag noemen, kun je zien hoe snel de tijd gaat. 
Je hebt de laatste naalden van 2017 nog niet opgeruimd of de eerste kerstbomen van 2018 komen al weer binnen. 
Overdreven wellicht, maar zo voelt het wel.
Het is duidelijk dat de kerstbomen trend in de loop van die jaren flink is veranderd. 
Verkocht ik 32 jaar geleden de meeste kerstbomen in de twee weken voor Kerst, nu zijn dat de twee weken rond Sinterklaas (!) waarbij het opvalt de we dit jaar wel heel veel bomen verkopen bijna twee weken voor Sinterklaas. 
Verleden jaar waren we al snel uitverkocht, gisteren hadden we daarom al mensen die verleden jaar achter het kerstbomennet visten en daarom nu al een boom kwamen halen. Niet onverstandig, want nu is de keuze het grootst en of de bomen nu bij ons liggen of bij jou in de tuin….
Vroeger verkochten we ook de gezaagde fijnspar en de gezaagde Servische spar, maar die halen het zonder kluit niet vanaf Sinterklaas tot en met de Kerst.  
Om de levensduur van de bomen wat te verlengen, hebben de boomkwekers er een stuk wortel aan laten zitten, zodat de boom net wat meer water op kan nemen en de Kerst wel haalt. 
We merken echter duidelijk een afnemende belangstelling voor deze bomen.
De Grote trend is namelijk al jaren de gezaagde Nordmanspar, die goed naaldvast is. 
Ook aan de naaldvastheid van de Nordmanspar zit echter een maximum. Anderhalve week voor Sinterklaas naar binnen halen is wel erg vroeg. 
Geef je boom een standaard waar water in kan en geef hem dat water ook. 
Zet de boom ook niet in de buurt van de kachel en bedenk dat de moderne vloerverwarming het slechtst is voor een Kerstboom.
Informeer trouwens eens naar het Easy-fix systeem en neem de standaard waar water in kan en niet het houten of metalen kruis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten